Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest febrer ha començat a treballar el Servei de Mediació Familiar de Vilafranca

Oficialment es posava en marxa la setmana passada, però ja té alguns casos sobre  la taula derivats des d’altres serveis municipals.

El nou Servei d’Informació de Mediació Familiar amplia el camp d’acció del Servei de Mediació i Convivència, en funcionament des de l’any 2006. Així, el nou servei, que depèn del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, se centra exclusivament en la resolució de conflictes de caire familiar. La mediadora del servei, Núria Rosell, ha explicat al magazín La Plaça que bàsicament tracten problemes derivats de la ruptura d’una parella.

Segons Rosell, la mediació comporta molts més avantatges que acabar als tribunals. En primer lloc és més ràpida i el procés judicial té uns costos emocionals i econòmics molt més elevats que la mediació. Quant a la vessant econòmica, la mediació només té un petit cost en cas que no es pugui accedir a la justícia gratuïta.<br />Respecte els resultats, un cop assolit l’acord, aquest és validat per un jutge i d’obligat compliment. Segons l’experiència d’aquesta mediadora, és més fàcil que s’acompleixin els acords aconseguits per aquesta via que no pas per la judicial, perquè s’assoleixen amb el vist-i-plau de les dues parts i no dictats per un jutge.

Això sí, quan s’opta per la mediació, les dues parts han d’estar disposades a arribar a un acord i s’ho han de prendre seriosament. Al llarg de la negociació, el mediador és imparcial i no es posiciona a favor de cap de les dues parts. Rosell ens ha explicat com funciona el procés, a partir del moment que es fa la sol·licitud.

El mediador que portarà el cas serà un dels que hi ha a la nostra comarca homologats per el departament de Justícia de la Generalitat.<br />La mediació pot ser total o parcial i això, segons l’experiència de Rosell, implica entre 3 o 6 sessions per arribar a un acord.

Per utilitzar el Servei d’Informació de Mediació Familiar que ofereix l’ajuntament de Vilafranca cal dirigir-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, als baixos de la Casa de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: