Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum rebrà 1 milió d’€ dels pressupostos generals de l’estat per a la seva ampliació i reforma

Aquesta quantitat prové de l’1% cultural, i consta ja per escrit en el butlletí oficial de les corts generals, com confirmava a la nostra emissora aquesta mateixa tarda el president de Vinseum, Josep Soler.

Ell mteix recordava que l’any passat es va estar apunt d’aconseguir aquest ajut de l’estat per l’ampliació i reforma de Vinseum, però que finalment no va ser possible. En aquesta ocasió sembla que ja està confirmat, i Soler mostrava la seva satisfacció, apuntant que sembla ja definitiva donat que la proposta constava en mateix projecte de pressupost de l’estat.

Soler comentava que els diners, que van a l’Ajuntament de Vilafranca amb destinació a Vinseum, han de servir per poder completar tota la reforma del Palau. De fet aquesta part del projecte estava a punt per fer la licitació de les obres, i pensava fer-se en fases. Ara, amb aquesta aportació del Govern Central, es podrà fer d’un sol cop.<br />El president de Vinseum remarcava que l’ajuda arriba perquè es considera que el projecte és una iniciativa que va més enllà de l’àmbit territorial català. Expressava també la seva esperança que l’aportació no quedi en un fet puntual d’aquest any, i continuï en els propers.

Des de Vinseum doncs, valoraven molt positivament el fet que el projecte estigui contemplat en els pressupostos de l’estat, ja que això volia dir que es comptava amb aportacions que se sumen a les de la Generalitat i l’Ajuntament per fer possible l’ampliació i reforma del museu.<br />Soler explicava que En les properes setmanes caldrà veure com es concreta aquesta ajuda, i parlar amb l’Ajuntament de Vilafranca per veure com es fa arribar els diners a Vinseum, que ha de ser el destinatari final de l’ajut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: