Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una expedició de 25 penedesencs han passat 10 dies als campaments de refugiats sahrauís

Un dels projectes ha consistit en l’organització d’activitats a la Tarbia , la Tarbia és la llar d’infants. L’altre projecte era el de netejar els campament de refugiats amb joves d’UJSARIO d’Smara. Els projectes compten amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.

<br />Sense cap experiència anterior i amb molt d’entusiasme, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès va agafar la responsabilitat de coordinar un vol xàrter de 100 cooperants. El grup de Tarbia va estar format per 15 cooperants i el de neteja per 45. Cal destacar que al projecte de neteja, hi van participar 10 penedesencs i 30 cooperants d’altres associacions i poblacions d’arreu d’Espanya, amb una cinquantena de joves sahrauís de l’organització juvenil UJSARIO. També es va compartir un programa de visites per conèixer millor el conflicte i l’organització dels campaments de refugiats. Altres grups de cooperants van dur a terme projectes propis. Els cooperants es van allotjar en famílies refugiades, que els van oferir la seva hospitalitat. L’experiència ha refermat ACAPS Wilaya Alt Penedès en continuar denunciant la passivitat de la comunitat internacional per resoldre el conflicte del Sàhara Occidental, de fer complir la legalitat internacional, les resolucions de l’ONU que han de dur cap al referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí. ACAPS Wilaya Alt Penedès continuarà denunciant la violació dels drets humans i l’espoliació dels recursos naturals al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc.
 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: