Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’arribada de la neu ha emblanquinat el Penedès aquesta matinada

Els reis han portat també la neu a Catalunya i ho ha fet , fins i tot, a cotes baixes, i en punts on habitualment no neva gaire, com la comarca de l’Alt Penedès o el Garraf.

 Això provocat alguns problemes de plaques de gel, en algunes carreteres secundàries. Aquest matí de dimecres el Servei Català de Trànsit ha alertat de la presència de neu o gel en algunes de la comarca. Ha estat el cas de la Nacional 340 des de Sant Pere Molanta i fins a Vallirana, sense que s’hagi tallat la carretera. També s’han produït plaques de gel i neu a les carreteres BP-2427 de Sant Sadurní, la BV-2425 entre Corbera de Llobregat i Gelida, o la BV-2153 a Torrelavit.
Les temperatures aquesta matinada han baixat per sota dels zero graus i a primera hora del matí estaven al llindar del zero. Unes temperatures molt baixes que segons les previsions es mantindran al llarg de tot el dia, situant les màximes al voltant dels vuit graus. <br />El Departament d’Interior ha activat el pla Neucat en fase d’emergència 1a tot Catalunya. Estan mobilitzats 500 agents dels Mossos d’Esquadra, els parcs de bombers i una seixantena de màquines llevaneu, i Interior demana prudència.

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe.

Així es recorda que en cas de nevada cal fer un seguiment de les condicions meteorològiques a través de la ràdio o la televisió i trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència. Sobretot es demana prudència en un dia on el temps és complicat i es preveuen força desplaçaments de vehicles perquè avui s’ha iniciat l’activitat laboral desprès de les vacances de Nadal.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: