Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de l’Era Enrajolada es convertirà en un nou espai lliure per al barri de Sant Julià de Vilafranca

Ja s’han iniciat les obres de nova urbanització de la plaça de l’Era Enrajolada a la capital de l’Alt Penedès.

<p />

Aquesta històrica plaça, que durant molts anys va acollir la parada dels busos interurbans i que des que va entrar en servei la nova estació d’autobusos s’havia convertit en un aparcament de vehicles, serà totalment reurbanitzada per tal de convertir-la en un nou espai lliure per a l’ús ciutadà al barri de Sant Julià.<br />El projecte que s’executarà es configura amb dos espais diferenciats. D’una banda, en un d’aquests espais es recrea la imatge d’una era mitjançant la forma d’una circumferència. Aquest cercle es pavimentarà amb llamborda ceràmica de color terrós i la resta de l’àmbit es pavimentarà amb panot en continuïtat amb les voreres del voltant. Aquest espai es complementarà amb una alzina com un element significatiu i uns bancs de formes cúbiques. L’altra àrea és ocupada per bancs i cadires acompanyades d’arbrat.<br />El projecte preveu una zona de protecció entre la plaça de l’Era Enrajolada i la calçada del carrer Eugeni d’Ors enjardinada i amb murs de pedra. S’ha previst eixamplar la vorera del carrer Oriol on es crearan nous guals de vianants.<br />El projecte també preveu una il·luminació més específica de la plaça amb fanals situats en paral·lel a la façana dels edificis i l’espai d’estar s’il·luminarà amb unes balises donant una il·luminació puntual. Així mateix, per tal d’il·luminar l’espai de circulació rodada s’ha previst la col·locació d’un parell de bàculs a cada banda de la calçada.

Els treballs de nova urbanització de la plaça de l’Era Enrajolada s’han adjudicat per un import de 180.675,35 euros i es preveu que estiguin finalitzats abans del proper estiu.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: