Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la 26a edició de la campanya de l’ampolla

Joves Cristians valora positivament la Campanya de l’Ampolla, que es va fer dissabte a Vilafranca i a 25 pobles més de l’arxiprestat, i que enguany arribava a la seva 26ª edició.

Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se ja un èxit quant a organització i participació. Tot i que el mal temps va ser present durant tot el dia, l’organització va poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col·locar totes les ampolles en els palets instal·lats en el lloc de recollida. També, pel matí, es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Cal destacar que aquest any, la dificultat per distingir les ampolles amb etiqueta autoadhesiva de les d’etiqueta engomada, ha augmentat la dificultat i el temps a l’hora d’organitzar en palets les ampolles. <br />A l’arribada de les furgonetes carregades d’ampolles a la FECA, el Marc Queralt distribuïa el treballa per col·locar les ampolles i destacava que hi havia més ampolles netes de les que s’imaginaven. Recordem que aquest any s’havia demanat de retirar les etiquetes autoadhesives perquè l’empresa que compra les ampolles no les podia aprofitar.
Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres exactes, i més encara amb la dificultat afegida de distingir les ampolles sense etiquetes autoadhesives. Però, restant a l’espera dels resultats definitius, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 100.000 ampolles. Quantitat més baixa que l’any passat, però que tenint present la dificultat d’haver de fer una tria de les ampolles, és un molt bon resultat. Des de les parròquies de Vilafranca Agustí Roig destacava la importància de guardar les ampolles i agraïa la participació a voluntaris i a la ciutadania.

De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col·laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient, mica en mica, les etiquetes autoadhesives. Així, la Campanya de l’Ampolla podrà continuar essent una realitat durant molts anys.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: