Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO denuncia la precarietat laboral dels treballadors de l’administració pública a l’Alt Penedès-Garraf

El sindicat CCOO, concretament responsables de la Federació de Serveis i Administració Pública i de la Federació d’Ensenyament, ha fet públic avui com afecta la crisi econòmica a la nostra comarca en aquests sectors.

<br />El secretari general de la Federació de Serveis i Administració Pública a l’Alt Penedès-Garraf, Antoni Soriano, ha explicat que les administracions públiques estan no renovant contractes a alguns dels seus treballadors, emparant-se en la normativa. Soriano deia també que son situacions que afecten a força treballadors, però que no tenen la mateixa repercussió mediàtica que els expedients de regulació de les empreses privades. Remarcava que a l’Alt Penedès-Garraf hi un 60% de les plantilles de les administracions públiques que es troben en situació de temporalitat, ja sigui com a indefinits no fixes o com a laborals temporals. Quan se’ls rescindeix el contracte, bé perquè no han guanyat la seva plaça o aquesta ha estat amortitzada, els treballadors no tenen dret a indemnització.
D’altra banda, pel que fa al sector de l’ensenyament, la secretaria general de la Federació d’Ensenyament al Penedès-Garraf, Loles Cuéllar, comentava que l’actual situació de crisi ha portat a la Conselleria a retallar les places d’oposicions que s’havien de convocar per aquest 2009. <br />Cuéllar recordava que per aquest any s’havien acordat més de 4.000 places de primària, i que només s’han convocat unes 200. Es deixen per tant a molts mestres en situació d’interinatge, amb el que això representa també per la qualitat de l’ensenyament.

Des de CCOO reconeixen que l’any passat, si es va complir el compromís de convocatòria de places per part de la Conselleria. Així mateix, Cuéllar criticava també la proposta feta per l’administració catalana que els mestres fixes puguin fer 4 hores extres setmanals remunerades. Consideren des d’aquest sindicat que és una mesura desafortunada, que provocarà que es contractin menys mestres no ajudant a la creació de nous llocs de treball; i al mateix temps dificultant el treball dels equips de mestres dels centres docents i perjudicant la qualitat de l’ensenyament públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: