Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Taula rodona per commemorant el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Divendres Vilafranca acollia aquesta taula rodona sobre els drets humans com a acte central de la commemoració del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada el 10 de desembre de 1948 per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

L’acte va ser un testimoni de les mancances que encara hi ha en el compliment de la declaració però també convidava a l’esperança per a un futur millor pel que fa als drets humans.
Rosario Vázquez és la responsable de la campanya contra les mines anti-persona Colòmbia i defensora dels drets humans.Recordava que el seu país viu immers en un conflicte armat des de fa 40 anys i que en aquesta situació la vulneració dels drets humans és el pa de cada dia.

Pel que fa a l’altra participant va ser Sultana Khaya, testimoni directe d’una víctima de l’opressió i de la brutal repressió de les forces marroquines al Sàhara Occidental.

Sultana, sahrauí de 27 anys, va ser agredida per la policia marroquina quan participava en una manifestació pacífica junt amb un grup d’estudiants sahrauís a la Universitat de Marrakech, en la que es reclamava l’autodeterminació del Sàhara Occidental i el respecte dels drets humans als territoris ocupats pel Marroc. <br />La taula rodona es va iniciar amb el passi del DVD "Neus Català, el seu testimoni" que va ser comentat per Mar Trallero representant de l’Amical Ravensbrück, entitat dedicada a continuar la recuperació de la memòria històrica de les dones espanyoles als camps de concentració nazis.

També va intervenir a l’acte l’historiador Ramon Arnabat, que va centrar la seva intervenció en el context històric de la declaració dels drets humans i la va contextualitzar amb el present, amb els conflictes oberts i atacs als drets humans.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: