Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Quatre municipis de la comarca es mancomunen per atendre i oferir activitats a la gent gran

Els ajuntaments del Pla, Santa Fe, La Granada i Puigdàlber s’han unit, a través d’un conveni amb la Diputació de Barcelona, per engegar el programa de dinamització sòciocultural de la gent gran en els respectius municipis.

L’objectiu de tot plegat és assolir que aquest tipus de població al que es dirigeix tingui una vida activa. <br />En la roda de premsa de presentació del conveni, la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament del Pla, Margarida Canals, explicava que amb aquest programa la gent gran podrà gaudir del seu temps lliure amb activitats formatives, culturals o esportives. Canals remarcava que consideren que el projecte és positiu i que serà útil per els quatre municipis.

Per la seva banda, l’alcalde de Santa Fe, Marcel Surià, parlava d’una fita històrica per compartir la tasca de dinamització de la gent gran que servirà per atendre prop de 700 persones entre les quatre poblacions. El cost del conveni l’assumeix, inicialment, la Diputació de Barcelona i progressivament anirà repercutint en els municipis.<br />La dinamitzadora que està al capdavant de les actuacions és Marta Aymerich, tècnica superior en animació sòciocultural especialitzada en l’àmbit de la gent gran. La seva primera feina va ser conèixer el territori i les necessitats i expectatives de la gent gran d’aquesta zona.

Aymerich comentava que es tracta de municipis amb realitats força diferents. Per exemple, a La Granada hi ha un Casal que funciona i al qual la gent te costum d’anar-hi; mentre que a Sant Fe pràcticament no hi havia res per a la gent gran.<br />El Programa de dinamització de Gent Gran és impulsat per la Diputació i els seus beneficiaris són els Ajuntaments de petits municipis, units en agrupacions territorials. L’objectiu del treball en xarxa és optimitzar recursos, intercanviar coneixements i nodrir-se d’activitats. Per exemple, es pot programar una mateixa activitat en diferents municipis, es poden compartir activitats entre els diferents municipis, com una sortida, o organitzar trobades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: