Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca es proposa fer una vila plenament inclusiva per a tothom

En el marc del dia internacional de les persones amb discapacitat, que es commemora avui, l’Ajuntament de Vilafranca ha volgut presentar tot un seguit d’iniciatives polítiques que tenen com a objectiu avançar cap a una vila totalment inclusiva per a tots els ciutadans.

L’alcalde, Marcel Esteve, acompanyat de les regidores de Serveis Socials i d’Educació, Teresa Terrades i Lourdes Sánchez respectivament, han explicat que l’Ajuntament de Vilafranca s’ha marcat com a prioritat l’atenció a les persones amb discapacitat o dependència.<br />En aquest marc, la regidora Teresa Terrades destacava els serveis que ja funcionen com ara l’atenció a les persones amb dependències, com ara el carnet blanc, el xec servei i la teleassistència entre d’altres; facilitar el contacte de l’administració amb intèrprets de la llengua de signes i aparells per facilitar conversa amb persones que pateixen sordesa residual; o bé importants actuacions al voltant de l’àmbit dels infants. Aquí Terrades remarcava que l’administració local ha posat en marxa el programa Minuts Menuts, que també s’adreça a infants amb discapacitat. I també que s’ha cobert amb recursos municipals la manca de vetlladors en les franges horàries que el departament no contempla.

Un altre punt en el qual la regidora insistia que s’havia fet un esforç important és en la feina que desenvolupa la Comissió Municipal per el Benestar de les persones amb discapacitat. Un treball d’inserció laboral que ha portat a que la Generalitat prengui Vilafranca com a exemple en un programa pilot per altres municipis.

Des de l’Ajuntament afirmen que cal continuar treballant en aquest camp, i fer-ho de manera positiva vers les persones amb discapacitat. Apuntava per exemple tot el que es fa per facilitar la mobilitat, amb la supressió de barreres arquitectòniques; o en el camp de la salut mental en que conjuntament amb els CAP Salut Mental s’ha posat en funcionament un pis tutelat.<br />Tot plegat un conjunt de projectes que tenen per objectiu que tots els ciutadans puguin fer una vida el més normal possible a la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: