Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Galeria Palma XII fa 19 anys

La Galeria Palma XII fa dinou anys amb la certesa que s’ha acomplit l’objectiu pel qual va néixer, fer de Vilafranca una ciutat vinculada a l’art contemporani.<br />

<br />Amb la darrera exposició del terrassenc Pep Agut, la galeria Palma XII celebra el seu dinovè aniversari. La galeria del carrer de la Palma va néixer l’any 1989 amb la finalitat de situar Vilafranca en el circuit de ciutats de l’art contemporani, amb una acurada selecció de treballs i d’autors de totes les procedències i estils. La directora de la galeria Pilar Carbonell afirma que han assolit amb escreix el seu objectiu inicial.<br /><br />La galeria vilafranquina ha destacat pel gran nombre d’artistes que hi ha passat al llarg dels anys i per la combinació entre veterania i joventut. Guinovart, Tàpias, Hernández Pijuan i Brossa són alguns dels noms que s’han vist a Palma XII. Però també s’han pogut veure obres de gent jove que despunta en el món de l’art contemporani. Pilar Carbonell diu que la feina al capdavant d’una galeria d’art és més de la que sembla. S’ha de fer treball de recerca, buscar els artistes, quadrar agendes, informar-se contínuament i desenvolupar una certa tasca pedagògica per fer arribar l’art contemporani a un públic el més ampli possible.<br /><br />Aquests dinou anys han permès que les responsables de la galeria visquessin moltes anècdotes i situacions. Per exemple, Carbonell recordava quan va engegar la primera exposició i va estar una setmana sense dormir pensant que estava assumint una gran responsabilitat amb el projecte de Palma XII. O quan van contractar una assegurança especial per transportar quadres de Joan Pere Viladecans amb el seu propi cotxe. També quan unes visitants van remenar una obra conceptual del mateix Joan Brossa.<br /><br />Des de la galeria Palma XII volen seguir treballant en la seva línia per continuar portant a Vilafranca alguns dels artistes i de les obres més destacades del panorama de l’art contemporani.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: