Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els aturats podran aprofitar el 60% del seu atur per capitalitzar-lo i poder engegar un negoci

En els actuals moments de crisi econòmica, i en que el nombre d’aturats va creixent també de manera constant a la nostra comarca, des del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i de l’Oficina de Treball de la Generalitat a Vilafranca han comentat que cal aprofitar algunes opcions, com ara capitalitzar l’atur per tirar endavant una idea de negoci, o bé completar i ampliar la formació.

Així, per exemple, la cap del servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, Anna Mir, destacava que l’objectiu de l’administració ha de ser ajudar a l’emprenedor amb assessorament i formació. Una de les opcions que ha millorat recentment de cara facilitar l’inici d’un negoci, és la capitalització de l’atur. Ara es pot optar a fer-ho amb el 60%, com explica Mir.

D’altra banda, des de l’Oficina de Treball de la Generalitat a Vilafranca, la seva directora, Dora Garcia, remarcava que cal tenir en compte aquesta opció de la capitalització. Garcia insistia però també en que no cal oblidar la formació de les persones en atur.

Dora Garcia explicava també que l’oficina de Vilafranca ha vist augmentar en els darrers mesos el nombre de persones que s’hi adrecen, però que coincideix també amb una època en que les ofertes de feina han descendit. Apuntava la directora de l’Oficina de Treball que la de la capital de l’Alt Penedès sempre havia estat de les que tenia més ofertes, i que ara sembla que es va recuperant. Explicava també que normalment és oferta que busca personal de poca qualificació, centrada en el sector serveis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: