Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP denuncia que la reforma de la PAC comporta una reducció de 35 MEUR

L’aprovació pel Consell de Ministres de la UE de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) que proposa la Comissió Europea suposarà als professionals agraris catalans fins a 35 milions d’euros menys de recursos, entre 2009 i 2013, segons els càlculs de la Unió de Pagesos.

<br />El sindicat considera irracional aquesta reducció dels fons europeus destinats a la pagesia; una reducció especialment greu en un moment en el qual el sector viu una crisi profunda, com a conseqüència de l’augment dels costos de producció i de l’abaixada en els preus percebuts pel productor agrari. Unió de Pagesos ja ha convocat mobilitzacions a Catalunya els propers dies 28 i 29 de novembre, davant aquest escenari. <br />Unió de Pagesos denuncia que la UE continua en la línia d’incentivar la no producció agrària amb la desvinculació dels ajuts europeus de la producció com a més tard el 2012.<br />D’altra banda, el sindicat també adverteix que no hi ha cap garantia que la retallada d’ajuts directes, que la CE vol destinar a desenvolupament rural, retorni a la pagesia catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: