Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Només cobraran l’ajut, la meitat de les sol.licituds d’arrencada definitiva de vinya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) denuncia que una vegada fets públics els imports assignats per comunitats autònomes, el pressupost establert des de Brussel·les per al primer any farà inviable que es puguin atendre totes les demandes que s’han presentat a Catalunya.

<br />Encara que Catalunya no hagi excedit el 10% de la seva superfície vitícola, altres comunitats autònomes si que l’han superat i això ha obligat a retallar les sol·licituds presentades al superar-se en un 8% la superfície total assignada a  l’Estat espanyol.<br />Així, Catalunya percebrà el 2,1% de l’ajut a l’arrencada definitiva assignat a Espanya, gairebé 5 MEUR, que han de servir per a donar cobertura a 869 hectàrees de les 1.617 que van acollir-se a l’ajut a l’arrencada definitiva, poc més de la meitat del que es va demanar.<br />Les resolucions  d’arrencada han d’arribar als viticultors abans del febrer vinent per tal que abans del proper mes d’abril s’hagin executat les actuacions d’arrencada demanades. <br />L’import de l’ajut però, no es cobrarà fins a mitjans del mes d’octubre i a partir del 2010 podran demanar drets de pagament únic amb un valor de fins a 350 euros per hectàrea, un valor que encara està per determinar.<br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: