Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delegació Alt Penedès de l’Associació Famílies Acollidores de Barcelona vol potenciar l’acolliment temporal

Ja fa algun temps que funciona a l’Alt Penedès la delegació de l’Afabar, l’Associació de Famílies Acollidores de Barcelona, amb la voluntat de donar suport i assessorament a les famílies que realitzen aquest tipus de tasca social a la comarca.

Ara però, davant de la perspectiva que ha Vilafranca s’instal·li un centre d’acollida infantil de la Generalitat, des de l’Associació volen explicar bé en que consisteixen les acollides, i sobre tot les diferents tipologies que existeixen fent especial incidència en les temporals. En aquest sentit, una de les mares acollidores, Mª Antonia Ripoll, apuntava que s’obre una bona possibilitat de potenciar aquests tipus acollides temporals a la comarca.

Des de l’Associació remarquen també que per ser família acollidora s’ha de tenir sobre tot voluntat de fer una tasca social amb infants que tenen importants mancances sobretot a nivell afectiu. Ripoll comentava també que la principal finalitat de l’acolliment és que els infants puguin retornar a la seva llar, tot depenent però de les particularitat de cada un d’ells.

En els darrers mesos la delegació ha intensificat els contactes amb l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarca de l’Alt Penedès amb la intenció de posar en marxa projectes comuns. Així mateix tenen intenció també de fer més xerrades i activitats relacionades amb l’acolliment en col·laboració amb el món de l’ensenyament.<br />Els membres d’Afabar a la comarca es reuneixen el tercer dijous de cada mes a l’Escorxador de Vilafranca, a partir de les 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: