Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora de Colles castellers de Catalunya convoca eleccions per fer fora de la junta als Castellers de Vilafranca

La decisió es va prendre per acord de la junta, reunida ahir dilluns. S’ha fet públic un comunicat en el que es parla dels resultats obtinguts en els darrers 9 anys de col·laboració mútua entre totes les colles, sobre tot en matèria de seguretat i prevenció, de patrocini, d’assegurances, d’interlocució amb els mitjans de comunicació i l’administració i amb els centres de recerca.

<br />
Els Castellers de Vilafranca han format part ininterrompudament de la Junta Directiva de la Coordinadora , han ostentat la presidència en dues ocasions i han col·laborat activament amb la resta de colles de la Junta en totes les accions empreses. Des de fa uns mesos, però, la direcció actual dels Castellers de Vilafranca ha trencat aquesta línia de treball en equip. El fet és encara més greu perquè fa molt poc, el mes de març passat, amb la intenció de garantir la continuïtat futura d’aquest estil de treball de col·laboració i equip, tots els membres de la candidatura que van presentar-se a les darreres eleccions a la Junta, inclosos els Castellers de Vilafranca, van signar un compromís de mantenir la unitat d’acció en tot allò que interessés el conjunt del món casteller i, molt especialment en els temes de seguretat i prevenció.

Aquest compromís no ha estat respectat per la direcció actual dels Castellers de Vilafranca. I més en concret, dos incompliments han creat una situació que, a judici de la resta de membres de la Junta, compromet la continuïtat de les accions actualment en marxa i l’acompliment del programa presentat per la Junta actual a les eleccions que es van celebrar el mes de març passat.

Un d’aquests dos incompliments ha consistit en introduir un element protector bucal per a la canalla, i fer-ne divulgació pública sense haver-ho posat prèviament en coneixement del Director Científic de la Coordinadora. L’altre fa referència a la divulgació d’opinions respectes els prototips de casc dels dosos. Per tal de mantenir el rigor en el procediment i la bona imatge del projecte, aquests dos prototips van ser entregats als Castellers de Vilafranca amb l’advertiment formal que amb aquest material provisional i en aquesta fase del projecte no estaven autoritzats a fer cap declaració pública al respecte, ni a difondre’n imatges.

Aquestes fets han portat confusió i neguit, i també sentiment de discriminació, a moltes colles que així ho han fet saber a la Coordinadora.

És per aquest motiu que les colles de la Junta Directiva, amb l’abstenció dels Capgrossos de Mataró i el vot negatiu dels Verds, han decidit convocar eleccions anticipades a la Junta. La intenció és de proposar una nova candidatura que estigui compromesa a mantenir la continuïtat de la línia de treball d’aquests darrers anys, caracteritzada pel respecte mutu, la lleialtat als compromisos presos i el treball en equip.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: