Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els maltractaments a les dones centren una taula rodona al CCAP

Una taula rodona dóna a conèixer el circuit que s’activa a la comarca quan una dona és maltractada.

<br />A tan sols uns dies del 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va organitzar una taula rodona titulada “No a la violència contra les dones: prenem la paraula”. L’acte tenia lloc al saló de plens de l’ens comarcal i comptava amb la participació de representants dels diversos agents que intervenen quan una dona maltractada exposa d’una manera o d’una altra el seu cas.<br />A banda de la intervenció institucional del president del Consell Comarcal Francesc Olivella i la consellera d’Igualtat Montse Vallès, a la taula hi havia una advocada, una psicòloga, representants d’Amnistia Internacional i del Grup d’Atenció a la Víctima de Mossos d’Esquadra.<br />L’objectiu de l’acte era donar a conèixer quin és el circuit que s’activa quan es donen casos de maltractaments en l’àmbit de la llar a la comarca. Aquest circuit s’ha creat amb l’objectiu de guiar la dona i posar-li les coses el més fàcil possible. Se segueix un protocol que permet que els casos siguin tractats de forma integral i transversal.<br />La consellera d’Igualtat Montse Vallès ho resumia d’aquesta manera.

La consellera també destacava que la prevenció de les actituds violentes i donar a conèixer els serveis de què disposen les dones que es troben en aquesta situació són elements vitals per eradicar el problema.<br /><br />En el transcurs de la taula rodona es van abordar les novetats legals entorn a la violència de gènere, les conseqüències psicològiques del maltractament i la perspectiva general del concepte de violència.<br />També es va comptar amb la participació de Nancy Fiallo, defensora dels drets humans a Colòmbia acollida per Amnistia Internacional, que va parlar del creixent paper de les dones en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: