Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ajuntaments i el Consell Comarcal valoren positivament la tasca dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Penedès

Aquesta és la valoració que es desprèn de l’anàlisi de les respostes dels ajuntaments a l’enquesta elaborada per la Conselleria de Seguretat Ciutadana del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Així ho van explicar, el dimarts 18 de novembre, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, la vice-presidenta primera, Flèrida Mélgen, i la consellera comarcal de Seguretat Ciutadana, Glòria Urrutia.<br />Un 81% de les respostes diu que la resposta dels Mossos ha estat bona en situacions d’emergència; i un 93% consideren que la predisposició en la resolució del conflicte ha estat la adequada.<br />A l’apartat "observacions", hi ha algunes coincidències en les respostes dels ajuntaments, com ara la demanda de més efectius per a la comarca, la demanda de més vigilància en llocs de risc (bars, botigues, etc.) i la necessitat de seguir en la línia de col·laboració amb les administracions locals. Pel que fa als punts a millorar, els ajuntaments demanen que els Mossos facin un esforç per conèixer millor els accessos a les masies i als nuclis aïllats de la comarca per fer més ràpida la seva resposta.<br />Finalment, més del 87% dels ajuntaments han respost que no han patit incidents durant les festes majors d’enguany que hagin requerit la intervenció del cos dels Mossos, la qual cosa s’ha d’interpretar en gran mesura com la conseqüència lògica de les tasques de prevenció, planificació i vigilància prèvies que han dut a terme conjuntament els Mossos i els ajuntaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: