Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El restaurants Cal Lluís i Ú han obtingut segons premis de Cartaví 2008

Una bona carta de vins és un dels elements essencials d’un bon restaurant.  Per aquest motiu i per tal de premiar aquells establiments que compten amb una àmplia i acurada presència de vins catalans, per segon any consecutiu, es lliuren els premis CARTAVI.

En aquesta edició, s’ha premiat gairebé 60 restaurants de tot Catalunya, i, segons el jurat, ha estat una tasca complexa ja que el nivell ha estat força elevat. La novetat d’aquesta segona edició és que els premis s’han establert per quatre categories per abastar més àmpliament tota la gamma de restaurants que hi ha a Catalunya. Així doncs, les categories són pels restaurants amb un preu mitjà del cobert sense tenir en compte el vi de fins a 29 euros; de 30 a 49 euros; de 50 a 80 euros, i de més de 80 euros.
Els guanyadors de la segona edició del CARTAVI són el Restaurant La Clara, de Barcelona, en la categoria de preu mitjà de fins a 29 euros; el Celler de l’Aspic, de Falset, en la categoria de preu d’entre 30 i 49 euros, i el Restaurant La Grava, del Morell, en la categoria d’entre 50 i 80 euros. El premi per a la categoria de més de 80 euros ha quedat desert. Pel que fa a l’Alt Penedès els restaurants més ben classificats han estat Cal Lluís de Sant Martí Sarroca en la categoria de fins a 29 euros i el Restaurant Ú de Les Gunyoles en la categoria de 30 a 49 euros. A més hi ha hagut mencions especials per El Bosc i La Posada, de Sant Pere Molanta.

<br />L’acte de lliurament va ser presidit, aquesta dilluns a la tarda, pel secretari general del Departament d’Agricultura, Xavier Castella, acompanyat del director general de l’INCAVI, Joan Aguado.

Aguado destacava que ens trobem en un bon moment de qualitat pel sector tot i que els vins catalans continuen estant més reconeguts fora que dins el país.

Segons el darrer estudi de mercat Nielsen encarregat per l’INCAVI, els vins catalans amb DO tenen una presència al canal hostaleria del 25,9% i, segons les percepcions dels restauradors i sommeliers, consideren que els vins catalans són de bona qualitat i que són variats i diversos. La iniciativa CARTAVI, que compta amb el suport de l’INCAVI i està organitzada conjuntament per l’Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Sumillers, pretén incrementar aquesta xifra de presència dels vins catalans ja que es considera que hi ha molt bones oportunitats tenint en compte l’alt grau de valoració que tenen els nostres vins entre els restauradors i també entre els consumidors.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc, al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. A més, durant tota la tarda es va celebrar un showroom de vins i caves amb la presència de més de 30 cellers de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: