Demà comencen les jornades Ecosostenible Wine a Vilafranca
El secretari general del DAR, Xavier Castella, inaugura les jornades tècniques internacionals de producció ecològica i vitivinicultura sostenible “EcoSostenible Wine, organitzades per l’INCAVI, conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona.
<br />Hi participen unes 25o persones d’arreu de l’estat espanyol i de països com França, Alemanya, Itàlia i els Estats Units que demà i dijous es reuneixen per conèixer les darreres novetats en vitivinicultura ecològica. <br />El Cap del Servei de Viticultura i Enologia de l’INCAVI, Santiago Mínguez, ha destacat en una entrevista al magazín La Plaça que el sector s’ha abocat a participar en les jornades, des d’enòlegs a personal tècnic d’explotacions vitícoles o cellers fins a gerents.
En les Jornades es posarà èmfasi tant en els aspectes normatius com en les tècniques vitivinícoles i enològiques, entenent aquest tipus de producció com una font de competitivitat del sector vitivinícola. <br />La primera sessió, demà al matí, aborda les polítiques ambientals de producció ecològica, les polítiques de certificació com Demeter i les demandes i el comportament del mercat.<br />Per la tarda es parlarà de la producció vitícola ecològica, exposant experiències d’Alemanya, Suïssa i França.<br />Les Jornades Tècniques Internacionals se celebren al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.