Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntament i Creu Roja organitzen un curs de primers auxilis a Vilafranca

Creu Roja Joventut Alt Penedès i l’Oficina Tècnica de Joventut s’han unit per oferir, per primera vegada, un curs de primers auxilis adreçat específicament a joves de 16 a 25 anys.

<br />L’objectiu és ampliar l’oferta formativa municipal en l’àmbit dels primers auxilis adreçada als joves estudiants, especialment a aquells joves que estan cursant batxillerat, cicles formatius o alguna carrera universitària.<br />Està indicat per joves que tenen certa responsabilitat al dirigir grups o prestar una atenció en primers auxilis, pensant sobretot en possibles feines estiuenques.<br />La tècnica de Creu Roja, Mireia Sàbat, ha destacat al magazín La Plaça que aquest curs és necessari per treure’s el títol de socorrista aquàtic, però que ja permet començar a treballar.

Els joves que aprovin l’examen obtindran un Diploma i Certificat acreditatiu del curs, així com el Carnet de socorrista. Els estudiants universitaris també poden convalidar-lo amb crèdits de lliure elecció. <br />Amb una durada de 50 hores, el curs de primers auxilis aborda urgències vitals, mèdiques i traumàtiques i també ensenya tècniques de càrrega i trasllat, d’extinció d’incendis, oxigenoteràpia i immobilitzacions.<br />Costa 200 euros però l’ajuntament ofereix 15 beques del 50% del cost del curs als primers que les sol·licitin.

El curs es realitzarà a l’Escorxador del 12 de desembre al 31 de gener, els divendres a la tarda i els dissabtes al matí. Les inscripcions finalitzaran el 3 de desembre i tant es poden fer a l’Oficina Tècnica de Joventut, com al SIAJ.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: