Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Usuaris de centres de rehabilitació per a malalts mentals han estrenat programa a Ràdio Vilafranca

Amb el nom d’ “Actors secundaris”, aquest dissabte naixia un nou programa a Ràdio Vilafranca que s’emetrà un cop al mes, a les 5 de la tarda.

El programa el fan de forma voluntària usuaris de 3 serveis de rehabilitació social de Vilafranca: el servei Prelaboral d’Entrem-hi, el Centre de Dia dels Serveis de Salut Mental de l’Alt Penedès i el Club Social d’El Turó. En una entrevista al magazín La Plaça, Santi Domènech, coordinador del Club Social El Turó, explicava que els professionals d’aquests centres van creure que la ràdio pot ser un mitjà útil per fomentar la integració social dels malalts mentals i que així deixin de ser actors secundaris.<br />
La idea copia projectes que han triomfat com la famosa Ràdio Nikosia.<br />Així des d’aquest octubre, una desena d’ usuaris dels 3 serveis de rehabilitació social disposen d’un espai de creació i integració, gestionat per ells mateixos, fora dels àmbits habituals d’atenció directe.<br />El programa té mitja hora de durada i com ha explicat Lluís Bullit, terapeuta dels Serveis de Salut Mental de l’Alt Penedès, abordarà un tema de forma monogràfica, en cada espai.

Darrera l’espai de ràdio es busca disposar d’ un espai de creació i treball integrat en els serveis de rehabilitació, afavorir la interacció dels usuaris amb la societat vilafranquina i trencar l’estigmatització de la malaltia mental, a través d’una activitat oberta a la societat.<br />Una comissió de seguiment formada per professionals dels tres serveis supervisa el treball d’aquest grup inicial, al qual esperen que s’hi sumin més participants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: