Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quarantena de síndics de greuges de la província de Barcelona es reuneixen a Vilafranca en una jornada de treball

La reunió es va fer ahir al Centre Àgora de Vilafranca. Estava organitzada pel Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya i va servir per a plantejar el calendari d’activitats previst i per a mantenir el contacte entre les diferents sindicatures i el mateix Fòrum.

La reunió va comptar amb la presència d’una quarantena de persones, entre síndics, defensors locals i adjunts. <br />Entre ells, hi havia el president del Fòrum Carles Dalmau. Dalmau va recordar davant dels mitjans de comunicació quina és la funció dels síndics de greuges que, bàsicament, consisteix en garantir el dret de totes les persones a una bona administració. Dalmau insistia en què els síndics han de tractar cada cas que se’ls hi presenta amb cura i discreció. Però la suma de casos concrets respecte un mateix tema sí que els permet arribar als polítics i demanar canvis.<br /><br />El president del Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya també comentava que, a través de les sindicatures de greuges, es poden eradicar les males praxis que s’instal·len als ajuntaments. <br />Per la seva banda, la síndica de greuges de Vilafranca Glòria Valeri explicava que, en molts casos, la sindicatura exerceix una funció de mediació que soluciona els problemes del ciutadà.<br /><br />Els participants a la reunió van tractar també la manca de recursos que tenen en molts casos, sobretot per a donar-se a conèixer entre els ciutadans. Es va parlar, d’altra banda, de la nova llei de règim local, que recollirà a partir d’ara una descripció molt més exacta de la tasca dels síndics.<br />El Fòrum de Síndics i Defensors ha anat incorporant darrerament cada cop més sindicatures i està en ple procés de consolidació. De cara a l’any vinent, tenen previst començar a emetre informacions sobre les queixes que atenen.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: