Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llorens i Jordana i el cinema

La figura de Rodolf Llorens i la seva vinculació amb el món del cinema tanquen els actes de celebració de l’aniversari del Casal.<br />

<br />La Societat La Principal, el Casal de Vilafranca, tancava dimecres a la nit els actes de la Mercè amb una conferència sobre Rodolf Llorens a càrrec de l’historiador Joan Solé Bordes.<br />Fill del cafeter del Casal, Rodolf Llorens va coincidir al col·legi Sant Ramon amb altres vilafranquins il·lustres com Pere Grases, Lluís M. Güell i Pau Boada; després va estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona i s’hi va llicenciar l’any 1930. A començaments d’aquella dècada va iniciar diverses tasques culturals a Vilafranca, com ara una història del teatre vilafranquí, unes bases per a la història de Vilafranca el segle XX o una història local, a més de tasques de catalogació de l’arxiu municipal. Llorens estava vinculat al PSUC, va lluitar a la guerra civil i va acabar en un camp de concentració a França d’on va escapar. El vilafranquí va exiliar-se a Mèxic, on va treballar vinculat al món del cinema i va morir a Caracas, Veneçuela, l’any 1985.<br />L’encarregat de pronunciar la conferència, Joan Solé Bordes, destacava l’emotivitat de poder parlar de la seva figura precisament al Casal.<br /><br />L’acte sobre Rodolf Llorens es va basar també en la projecció de la pel·lícula “A tiro limpio” que el vilafranquí va produir l’any 1960 a la seva etapa a Mèxic. <br /><br />La pel·lícula s’ha pogut projectar gràcies a la família de Llorens i permet conèixer quin tipus de films es feien al Mèxic de l’època, els quals tenien molt d’èxit entre el públic popular.<br /><br />La projecció de la pel·lícula tancava els actes de La Mercè i, per tant, de l’aniversari dels 104 anys de La Societat La Principal.<br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: