Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Àrea Bàsica de Salut Penedès Rural inicia una activitat per a malalts crònics

L’educació grupal té com a objectiu augmentar l’autonomia en els pacients que pateixen diferents malalties cròniques com la diabetis, la hipertensió o l’asma entre altres.

Aquests problemes de salut requereixen un alt grau d’implicació del propi malalt en el control de la seva malaltia a fi d’evitar les possibles complicacions. El pacient ha de conèixer bé la seva malaltia i, en molts casos, canviar els hàbits que haurà de mantenir durant tota la seva vida. <br />L’educació grupal ha de funcionar com una autèntica escola de salut. Les sessions es realitzen amb pacients que comparteixen la mateixa malaltia. Cada sessió consta de dues parts ben diferenciades: una destinada a donar la informació necessària per un millor control de la seva malaltia i una segona part -tipus taller- en què es treballen les habilitats i tècniques de autocura. L’educació grupal és també un interessant fòrum per compartir experiències comunes <br />En aquest moment s’estan fent sessions grupals als Monjos i Sant Martí Sarroca, que són les poblacions més grans de l’ABS Penedès Rural; i es pretén fer-les extensives a altres poblacions en els propers anys. <br />Les dues primeres sessions es van realitzar el juliol a totes dues poblacions i les properes es faran el dia 8 d’octubre a Sant Martí i el dia 9 a Monjos  en tots dos casos a les 19 hores. En aquesta ocasió el tema serà la dieta com a eina de salut. El taller consistirà en l’adaptació de la dieta a les patologies abordades: la diabetis, la hipertensió i les malalties respiratòries cròniques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: