Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola acorda congelar els impostos pel 2009

La congelació dels imports que s’apliquen és el tret més destacable de les ordenances fiscals per l’any 2009, aprovades per unanimitat aquest dimecres al vespre en un ple extraordinari de l’ajuntament d’Olèrdola.

Els impostos i preus públics que recapta l’ajuntament d’Olèrdola no pujaran l’any que ve.  El regidor d’Hisenda, Artur Santacana, posava l’accent en aquest manteniment dels preus que hauran de pagar els veïns i afegia que només s’incrementen alguns apartats de taxes en estar determinades pel cost real d’un servei que es presta al municipi. En aquest sentit exposava que la taxa de recollida d’escombreries puja entorn al 4% i que la taxa de subministrament d’aigua es manté en el primer tram però en el tercer, el de consum abusiu, puja un 11%. La part de l’import de l’IBI que correspon fixar a l’ajuntament es manté idèntica a la d’aquest 2008, per bé que Santacana precisava que una part d’aquest impost la fixa l’estat. Sobre l’impost de vehicles, Santacana també ha puntualitzat que es mantenen les quantitats a pagar en gairebé tots els casos, llevat dels vehicles més contaminants de major cilindrada.<br />La regidora d’ERC, Lydia Girona, va considerar que es tenia en compte que estem en temps de crisi econòmica i manifestava que el govern havia proposat unes ordenances fiscals "el més ajustades possibles".<br />Des de CiU, Pere Bertran expressava que la proposta del govern anava en la mateixa línea dels plantejaments fets pel seu grup municipal i calculava que, incloent taxes, les ordenances pujaven un promig inferior al 2%.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va explicar que des de l’Ajuntament "es volia posar el nostre granet de sorra" per pal·liar els efectes de la crisi i s’havia optat per no incrementar la pressió fiscal. Tort destacava que les taxes finalistes s’havia tractat de no sobrecarregar-les i va concloure que, davant l’anunci de temps difícils, els veïns agrairien l’ajuda que suposa aquesta congelació d’impostos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: