Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La zona de les Bassetes, a Vilafranca, tindrà més de 1.100 habitatges emmarcats en l’Àrea Residencial Estratègica que hi preveu la Generalitat

La Generalitat ha aprovat inicialment el planejament de totes les Àrees Residencials Estratègiques. A l’Alt Penedès hi ha la de les Bassetes, a Vilafranca. Recordem que fa ja alguns mesos la Generalitat va impulsar aquestes Àrees Residencials Estratègiques, ARE, que tenen per objectiu facilitar sòl per la construcció d’habitatge assequible.

Amb aquesta voluntat, el decret de la Generalitat definia tot un seguit d’instruments a l’abast de les administracions entre les que hi havia aquestes ARE. <br />En el seu moment el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va iniciar un procés de consulta amb els ajuntaments, per iniciar la tramitació d’aquestes àrees. En el cas de Vilafranca, per exemple, se’n plantejaven dues, Les Bassetes i la Pelegrina; que finalment ha quedat només en la primera.<br />El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, recordava que el plenari de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat que aquesta àrea residencial quedés limitada a la zona de les Bassetes; com ara ha acabat aprovant inicialment la comissió territorial d’urbanisme. Des de l’Ajuntament es valora positivament aquesta proposta de construcció d’habitatge de protecció; i Romero insistia en que ara s’haurà de seguir de prop la tramitació i el desenvolupament que en fa la Generalitat.
A la zona de les Bassetes està previst que es construeixin un total de 1.124 habitatges, la meitat lliures i la meitat protegits, en una superfície de poc més de 17 hectàrees.<br />Ara aquestes propostes es troben en fase d’exposició pública, i està previst que l’aprovació definitiva es faci el març de 2009. Seguint les previsions, a primers de l’any 2010 es podrien començar a urbanitzar els diferents sectors.<br />A més de donar resposta a les necessitats de sòl per a habitatge a un preu assequible, les ARE asseguren una elevada qualitat urbanística i garantiran a la seva població la disposició dels equipaments necessaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: