Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitza a Olèrdola la campanya de prevenció de residus municipals "Menys residus és més vida"

Amb el lliurament de vuit carrets per anar a comprar que se sortejaven entre clients d’establiments col·laboradors en la campanya, aquest mes d’octubre ha finalitzar a Olèrdola la campanya de prevenció de residus municipals "Menys residus és més vida", que s’ha anat desenvolupant des del passat mes de març amb el propòsit de conscienciar als veïns sobre la necessitat d’evitar l’ús abusiu de les bosses de plàstic.

<br />La tercera i darrera promoció de la campanya consistia en el sorteig d’aquests vuit carrets, dos per cada establiment participant, entre els clients que dipositaven una butlleta en bústies instal·lades a les botigues entre l’1 de setembre i el 9 d’octubre. La condició per participar en el sorteig era la d’haver anat a comprar sense utilitzar bosses de plàstic i fent servir recursos reutilitzables, com bosses de roba, carmanyoles, cabassos o carrets. El sorteig es va fer a l’Ajuntament el divendres 10 d’octubre i les persones premiades ja rebien el carret el mateix dia.<br />La primera de les promocions de la campanya, realitzada entre el 25 de març i el 5 de maig, va culminar amb el lliurament de 150 carmanyoles. En la segona promoció, duta a terme entre el 10 de maig i el 30 de juny, es van distribuir 56 cabassos i en aquesta tercera promoció s’han sortejat aquests vuit carrets d’anar a comprar entre 800 butlletes distribuïdes. Al final de la campanya s’han lliurat prop del 80% dels recursos destinats a la ciutadania, una xifra que es considera força satisfactòria a l’hora de valorar l’elevat nivell d’incidència de la campanya.
Durant la campanya s’ha aconseguit estalviar com a mínim 3600 bosses de plàstic si es compta que per cada butlleta lliurada en les promocions s’ha donat una bossa menys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: