Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos posen en marxa un dispositiu de vigilància i denúncia dels sistemes de seguretat infantil

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, el Servei Català de Trànsit i la Policia de la Generalitat engeguen una campanya preventiva i de sensibilització per fomentar l’ús dels sistemes de retenció infantil.

Aquesta iniciativa ha tingut una primera fase, consistent en distribuir 25.000 tríptics informatius a les entrades de les escoles de primària del territori català. Els fulletons donen alguns consells sobre l’ús d’aquests elements de seguretat passiva i expliquen quins són els més adequats segons cada edat i pes. L’objectiu és conscienciar els pares que l’elecció del sistema de retenció infantil i la correcta instal.lació són dos factors claus per protegir l’infant dins del vehicle i pal.liar els efectes de qualsevol impacte. <br />Aquesta acció informativa ha precedit un dispositiu de vigilància i denúncia en l’àmbit dels sistemes de retenció infantil que comença avui i acaba el 19 d’octubre. <br />Les estadístiques corroboren la necessitat de la campanya. Segons els Mossos, només la meitat dels infants morts o ferits greus en accidents de trànsit, durant l’any passat, duien un sistema de retenció adequat.<br />En una entrevista al magazín La Plaça, el sots-inspector Ramon Chacón i el Cap de Trànsit a l’Alt Penedès-Garraf, Carles Gómez, han explicat les possibles causes d’aquest ús tan baix.

Segons els Mossos, hi ha molts estudis que coincideixen en alertar que no utilitzar els sistemes de retenció augmenta fins a un 50% les possibilitats de patir lesions irreversibles o perdre la vida. <br />Els Mossos també alerten de l’anomenat “efecte mirall” consistent en que els infants copien el comportament adult i si el pare o la mare no es corden el cinturó, ells tampoc en veuran la necessitat.<br />Un altre consell que dóna el sots-inspector Chacón és que l’ús del cinturó o de la cadira elevadora no és negociable.

L’elecció del sistema de retenció infantil adequat va en funció del pes de la criatura i va des del cabàs a la cadira o coixí elevador, passant per el portabebè i la cadireta.<br />En relació a la campanya, la denúncia per no utilitzar els sistemes de seguretat passiva d’un menor es sanciona amb 150 euros i la pèrdua de 3 punts del permís. La sanció recau sobre el conductor del vehicle.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: