Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen les obres de condicionament de les voreres i la rotonda d’entrada als Monjos

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos està duent a terme els treballs d’urbanització de l’entrada als Monjos, des de Vilafranca.

Els treballs permetran construir una rotonda a l’entrada dels Monjos, on ara hi ha una instal·lació provisional i crear les voreres que enllaçaran la rotonda amb la part ja remodelada de l’avinguda, a l’alçada del carrer de Lluís Companys. Els treballs van començar fa algun temps perquè es va aprofitar per passar la nova canonada d’aigua per una millora de les garanties del subministrament del municipi. Posteriorment es van fer les rases de serveis i ara s’estan acabant de perfilar l’estructura de les voreres que tindran 4 metres d’amplada, més un carril bici de 2 metres més. Això provocarà que la calçada per a vehicles passi a tenir 7,5 metres, cosa que farà reduir la velocitat als conductors.<br />La rotonda, que enllaçarà l’antiga carretera amb el camí de Cal Salines, a part de resoldre la connectivitat d’aquesta zona, actuarà de fre de la velocitat dels cotxes que, provinents del cantó de Vilafranca, accedeixen al nucli dels Monjos. Aquesta estructura tindrà 35 metres de diàmetre i permetrà el correcte gir de camions per tal que no entrin al nucli dels Monjos. Les obres de la seva construcció és previst que s’iniciïn tan bon punt estiguin enllestides les voreres que s’estan fent ara. <br /> El que de moment no es farà serà l’enjardinament i decoració de l’interior de la rotonda ja que el consistori preveu obrir un procés de participació ciutadana per escollir com ha de ser la nova rotonda. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: