Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’església de Sant Miquel d’Olèrdola, ja restaurada, s’ha obert al públic

Ahir es van presentar les obres de restauració de l’església de Sant Miquel d’Olèrdola que li donen modernitat i l’adapten a un espai per a molts usos

L’acte tenia lloc al punt del migdia. La visita a les obres permet endinsar-se en un espai viu i ple d’història, en paraules de l’alcalde del municipi, Josep Tort, pel qual a partir d’ara serà un reclam que molts s’acostin fins aquest indret on hi haurà actuacions i altres activitats en els propers temps. <br />Obert a tot al públic. Al seu torn, el director general del Patrimoni Cultural va declarar que en temps de crisi econòmica com els que vivim les obres a vestigis històrics com aquests no s’han d’aturar. Tot al contrari: justament considera que en aquesta conjuntura la recuperació del Patrimoni pot jugar un paper important per dinamitzar la nostra economia. Amb la restauració de l’església, s’han recuperat els materials originals i s’ha guanyat amb modernitat. A l’interior la lluminositat s’ha millorat i molt. Tot perquè pugui tenir nous usos. De fet, el treball de l’equip de restauradors ha consistit en solucionar totes les patologies al monument i desgast, a més de recuperar arquitectònicament tots els elements. Així s’ha dotat de bellesa arquitectònica i de sensibilitat monumental. <br />Les obres de restauració de l’església de Sant Miquel d’Olèrdola han finalitzat però queda feina de recuperació de material i documentació. A més de la visita a les obres, els actes d’ahir es van complementar amb l’actuació del grup Arte Psalenses que va oferir un repertori de música profana del segle 14 i principis del segle 15. <br />En acabar es va oferir un tast de menjars medievals.<br />Dissabte que ve a la nit a l’interior de l’Església es farà un concert de música medieval i moderna per comprovar-ne la sonoritat. <br />El darrer diumenge de cada mes les portes de l’església són obertes a tot el públic.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: