Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La senyera estelada onejarà l’11 de Setembre a l’Ajuntament de Sant Sadurní i l’Associació de Vidues llegirà el Manifest

La junta de portaveus de l’Ajuntament de Sant Sadurní, a excepció del PP, va donar suport a una moció presentada per ERC i CiU demanat que es pengi la senyera estelada al balcó de la Casa de la Vila el dia 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

La moció, a la qual es van adherir CiU, PSC, ERC i AMI, recorda que aquest 2008 es commemora el centenari d’aquest símbol que representa la lluita per una Catalunya lliure i la recuperació de la plena sobirania. La bandera estelada va impulsar-la i dissenyar-la Vicenç Albert Ballester el 1919, però consta que els primers antecedents gràfics són del 1908.<br />La lectura del Manifest de la Diada, a la plaça de l’Ajuntament, després de l’actuació de l’Esbart Dansaire de Gelida anirà a càrrec de l’Associació de Viudes de Sant Sadurní, una entitat que enguany celebra el seu 25è aniversari.<br />D’altra banda, els grups municipals de CiU, ERC i AMI s’han adherit al Manifest que Omnium Cultural ha fet públic amb motiu d’aquest 11 de setembre i que es podrà llegir a la pàgina web de l’Ajuntament. Entre altres coses, el Manifest diu que “no acceptarem que es vulneri la voluntat del poble català i, per tant, no ens quedarem de braços plegats davant de cap retallada més a l’Estatut de Catalunya”. També afegeix que “no reconeixem la legitimitat del Tribunal Constitucional per dictar sentència que rebaixi encara més el text estatutari, a la vegada que denuncia que l’Estat està impedint amb totes les seves forces l’aplicació efectiva del nou Estatut”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: