Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La rapitenca Carme Cañas complirà 108 anys el proper 4 d’octubre

Amb la celebració d’aquest aniversari, Carme Cañas es convertirà en l’àvia de més edat de la comarca, i en una de les persones més grans de Catalunya.

<br />Va néixer l’any 1900 a Cal Badó, una masia situada a la Llacuneta, prop de l’Arboç. Al casar-se va anar a viure a Cal Romagosa, prop de les Masuques i poc abans de la segona república es va traslladar a la Ràpita, on és coneguda com la Carmeta de cal Romagosa.<br />De fet és de les poques persones al Penedès que ha viscut a cavall entre tres segles, finals del XIX, tot el segle XX i el que portem del XXI. Un fet que l’ha portat a viure importants canvis polítics i socials tant a nivell global com particularment a l’estat espanyol, Catalunya i la comarca.<br />Carme Cañas és també de les poques persones del Penedès que ha estat reconeguda amb la medalla d’argent a la gent centenària de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: