Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP explica que gràcies a l’acord amb l’equip de govern la taxa de recollida d’escombraries no pujarà més de l’IPC

<div>La Candidatura d’Unitat Popular ha valorat els resultats dels acords sobre les taxes municipals adoptats a finals de l’any passat, especialment en matèria de residus.

</div>
<div>La CUP recorda que una de les seves queixes constants ha estat la manca d’una política de gestió dels residus que ha provocat en els darrers anys una augment de la taxa d’escombraries molt per sobre de l’IPC, i convertint Vilafranca en un exemple de com no s’han de gestionar els residus.</div>
<div> La CUP va donar suport a les ordenances del 2008, amb la condició que s’encarregués un estudi sobre la feina realitzada per millorar la gestió dels residus i que es destinés una partida pressupostària per aquesta millora, una partida que va acabar sent de 400 mil euros. L’estudi ha determinat que no s’ha millorat la gestió, i la CUP afirma que gràcies a l’acord sobre les taxes del 2008 ara es pot començar a gestionar els residus de forma racional i correcte.</div>
<div></div>
<div>El regidor Xavi Navarro destaca també que fruit d’aquest acord no s’incrementarà l’any vinent l’impost de la recollida per sobre de l’IPC. Gràcies a l’acord també es millorarà la neteja dels contenidors i el seu manteniment.</div>
<div></div>
<div>Xavi Navarro apunta que tot això no és més que l’inici d’una nova etapa pel que fa a la gestió de residus a Vilafranca.</div>
<div>Es tracta d’anar avançant per facilitar que els veïns tinguin tots els recursos per poder reciclar les deixalles amb major facilitat.</div>
<div></div>
<div>La CUP considera que cal un replantejament del model actual de gestió de residus, amb una gestió preventiva i recuperadora, invertint la tendència actual de residus que van al contenidor del rebuig, que en l’actualitat representa el 72’6% del total. Des de la CUP també apunten que és primordial realitzar campanyes de conscienciació i sensibilització a la població i que és absolutament necessària la municipalització del servei de recollida de residus.</div>
<div>D’altra banda també apunten que no és lògic que Vilafranca no aprofiti el compost que es genera amb el tractament de la brossa orgànica i anuncien que aviat es posarà en marxa un sistema que permeti treure rendiment d’aquest compost.</div>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: