Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Inaugurades les noves dependències del Servei Educatiu de l’Alt Penedès

Els nous espais del Servei Educatiu de l’Alt Penedès, que ja han estat inaugurats, comportaran una millora dels recursos també per a la integració dels nous escolars.

El Servei Educatiu de l’Alt Penedès es va traslladar a finals de maig passat a una nova ubicació. Després de vint-i-quatre anys de tenir les instal·lacions a la Plaça Penedès n’estrenaven aquells dies de noves al número 28 de l’Avinguda d’Europa, al barri de la Girada. Faltava però la inauguració oficial que va tenir lloc ahir a la tarda, coincidint amb la setmana de l’inici del curs escolar. Hi van prendre part el director dels Serveis Territorials Educatius a les comarques barcelonines, José Antonio García Saceda que s’estrenava amb un acte públic després de ser nomenat fa uns dies.  Els nous espais dels Servei Educatiu permetran afrontar amb millor garanties la integració del nou alumnat i evitar problemes que es poden produir als centres. L’acte comptava amb el mateix alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i la regidora d’Educació, Lourdes Sánchez. Qui també va prendre la paraula va ser el penedesenc, i antic director territorial de comarques, Camil Fortuny i Recasens, que com us informàvem dies enrere és el nou director general de Recursos del Sistema Educatiu del departament d’Educació. Els diferents equips que configuren les dependències del Servei Educatiu de la comarca s’hi troben els diferents espais. En concret, a la planta baixa se situen l’Oficina Gestora i Inspecció, a més d’una sala d’actes, que permet acollir actes especialment xerrades i conferències amb molt més espai per al professorat. A la primera planta s’han ubicat els serveis pròpiament dits: l’equip d’assessorament psicopedagògic, el Centre de Recursos Pedagògics, l’equip de llengua i d’intercohesió cultural a més del servei de logopèdia. Aquí hi ha diferents sales de reunions i alguns espais comuns. <br />Poc després d’inaugurar-se els nous locals, el politòleg Jordi Sánchez, president de la Fundació Jaume Bofill, va conduir la conferència titulada “Reptes de l’Educació a Catalunya al segle XXI”. <br />Aquests dies és noticia la Fundació Bofill atès l’informe que planteja que Catalunya està a la cua en educació i on es parla del fracàs de l’alumnat immigrant a casa nostra. 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: