Dijous, 19 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida es connecta a la Xarxa d’Aigües Ter Llobregat, fet que permetrà prescindir de les 5 cisternes que peveïen el municipi des del febrer

La connexió de Gelida amb la xarxa d’Aigües del Ter-Llobregat (ATLL) es va fer efectiva fa tres setmanes. Des del dia 8 d’agost la població compta amb un nou recurs per a proveir-se d’aigua.

A més de la que li subministren les captacions municipals del Pou de Sant Miquel o el Pou 3 del Puig, ara també pot disposar d’aigua provinent de la xarxa de l’ATLL. <br />L’aigua que arriba a Gelida és prèviament tractada a la Planta Potabilitzadora d’Abrera i distribuïda des del dipòsit de Masquefa. Una canonada és l’encarregada de transportar aquesta aigua des del dipòsit esmentat i fins al municipi gelidenc, passant pel barri de Sant Salvador, creuant el riu Anoia, pujant fins a la zona de La Fanga i travessant la muntanya fins al dipòsit d’El Serralet. Des d’aquest nou dipòsit, de 2.000 m3 de capacitat, es fa el subministrament a tota la xarxa.<br />La situació de sequera registrada durant els primers mesos d’aquest 2008 va deixar els recursos hídrics tan limitats a Gelida que des del mes de febrer van anar arribant a la població 5 cisternes d’aigua diàries per ajudar a cobrir el consum global. És un aprovisionament extern que ha subvencionat directament l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua). <br />La connexió amb l’ATLL va implicar, des del mateix dia 8 d’agost, la retirada immediata de les 5 cisternes al dia que arribaven al poble fins llavors.
Disposar de l’aigua del Ter-Llobregat ha permès deixar de sobreexplotar el propis pous gelidencs, sobretot el Pou de Sant Miquel –el que abasteix a la majoria de zones del poble– que durant l’últim any ha vist com el nivell de l’aigua baixava de manera constant fins arribar a situacions límit. Un nivell de l’aigua que, en el seu pitjor moment, va arribar a estar només a 1,5 metres del fons del pou i que ara, després de la connexió amb l’ATLL, cobreix fins a 12 metres de profunditat. Aquesta millora s’ha aconseguit extraient diàriament poca aigua del pou gelidenc per tal que, mica en mica, vagi recuperant un nivell acceptable després de la sobreexplotació que ha patit en el recent període de sequera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: