Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns afectats per el pas de l’AVE demanen a CiU que no els utilitzi per obtenir rèdit polítics

El portaveu dels veïns afectats per els pas de l’AVE, Josep Anton Doblas, ha comentat avui a la nostra emissora que ells no volen entrar en valorar com s’han fet les obres; ni en si el traçat hauria d’haver estat per una banda o per una altra. Demanen solucions, i que s’esmercin tots els esforços en arranjar les esquerdes i evitar els sorolls.

Doblas també ha volgut demanar a CiU que no utilitzi els seus problemes per treure un rèdit polític, i demanen a tots els partits que vagin a la una.

Doblas recordava que en els seu moment els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Vilafranca van demanar que es fessin de manera correcte els treballs relacionats amb el pas de l’AVE; a excepció de la CUP que en aquell moment no tenia representació. Tot i així reconeix que aquesta formació també els ha manifestat donar-los suport.<br />En aquests moments la principal demanda dels veïns afectats passen per que els trens abaixin la seva velocitat a l’hora de passar per la Vila, i urgeixen la presentació d’un projecte que doni solucions als temes de les esquerdes que continuen apareixent i als sorolls.

Els veïns consideren que tota possible solució serà vista amb bons ulls, en referència per exemple a ampliar els trams de cobertura al seu pas per la vila. Insisteixen però en que cal no parlar tant, i aportar en positiu i començar a treballar en les solucions amb urgència.<br />Finalment Doblas apunta que es mostren preocupats per que continuen apareixent esquerdes en zones properes a les vies; i més encara quan dels 12 trens diaris, 6 en cada sentit, que hi ha actualment, es parla ja de passar a 72. A aquests cal sumar-hi també els de mercaderies, que poc a poc sembla que també augmentaran la seva freqüència de pas per aquestes vies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: