Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alliberament d’ocells rapinyaires al cim del Puig de l’Àliga, organitzat per Consorci del Parc del Foix, i l’associació "Còbit – Recerca i estudi de natura del Foix, Gaià i Anoia"

Dissabte, a les 2/4 de 6 de la tarda des del cim del Puig de l’Àliga  es farà l’alliberament d’ocells rapinyaires procedents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa del departament de Medi Ambient de la Generalitat.

En un principi sembla ser que enguany els ocells alliberats seran xoriguers, si bé hi ha possibilitats que hi hagi alguna sorpresa més d’última hora.<br />En tots els casos es tracta d’ocells que han arribat al centre ferits o caiguts del niu, i que després d’un període de temps en el qual s’han recuperat favorablement ara retornaran a la vida en llibertat. En el mateix acte d’alliberament es farà una breu explicació de diversos aspectes relacionats amb les aus.<br />L’assistència a aquest acte és lliure i gratuïta, i per tant tothom hi està convidat. Podem arribar a peu al Puig de l’Àliga per diferents camins des de Moja, Canyelles, Torrelletes, etc. i també amb vehicle a través d’una pista que surt de la urbanització Daltmar.<br />Aprofitant aquest acte es podrà observar la migració d’aus que al llarg d’aquestes setmanes estan realitzant. La migració dels ocells rapinyaires que es produeix a la tardor és un fenomen natural de gran bellesa. Les aus aprofiten els corrents tèrmics d’aire que es formen prop de les muntanyes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: