Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos convoca avui una assemblea oberta per preparar mobilitzacions davant l’increment de costos de producció al sector

Unió de Pagesos convoca avui una assemblea oberta per preparar mobilitzacions davant l’increment de costos de producció al sector e Pagesos de Catalunya ha convocat avui una assemblea oberta a la pagesia i al conjunt de la ciutadania per preparar mobilitzacions davant l’augment de costos de producció que afecta el sector agrari.

L’assemblea tindrà lloc a les 9 del vespre al Centre Àgora de Vilafranca. D’altra banda, la tractorada a Vilafranca està prevista per aquest dissabte.<br />Unió de Pagesos es torna a mobilitzar per denunciar la indiferència actual del Govern central davant l’augment de costos de producció que pateixen les explotacions agràries, tant de les tarifes elèctriques, com del preu del carburant, pinsos, gasoil, fertilitzants, fitosanitaris, pneumàtics, maquinària agrícola, recanvis, etc. El preu del gasoil ha augmentat un 300% des del gener de 1999, en situar-se a més d’un euro per litre; també s’han encarit els costos de producció lligats als derivats del petroli (fertilitzants, fitosanitaris, plàstics, neumàtics, lubricants, etc.) En ramaderia, el preu dels pinsos ha augmentat un 33,6% en un any. També comença a aplicar-se l’augment del preu de l’energia elèctrica per al reg i que aquest juliol augmentarà més d’un 30% el seu cost.<br />Unió de Pagesos reclama al Govern de l’Estat que estableixi un gasoil professional, amb la màxima rebaixa dels impostos indirectes especials als hidrocarburs permesa per la UE i amb un IVA reduït del 7% per a tots els usos professionals (a calefacció de granges i d’hivernacles i a tots els vehicles afectes a l’activitat).

Davant l’augment desorbitat dels costos de producció, reclama que es tornin a establir tarifes elèctriques específiques per al reg; així com que s’adeqüi la fiscalitat de l’IRPF a l’evolució dels preus dels fertilitzants, plàstics i pinsos d’aquests darrers anys. Pel que fa als sectors ramaders, específicament, el sindicat demana la substitució de l’assegurança de recollida de cadàvers per un ajut directe d’Estat, així com el trasllat dels costos de retirada de les MER.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: