Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el període d’inscripció als cursos de català per adults de Vilafranca

El Consorci per a la Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf inicia els preparatius del curs 2008-2009

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al Consorci per a la Normalització Lingüística i que ara s’hi vulguin inscriure, prèviament han de fer una prova de col·locació amb la finalitat de situar-les en el curs més adequat. Actualment, la mitjana d’edat dels alumnes és de 32 anys i ja tenen nocions de català. Per això, la prova ajuda a rendibilitzar el seu aprenentatge, segons explica Conxita Capdevila del Servei Local de Català.

Aquestes proves es faran a partir del dia 9 de setembre, però ja es pot demanar dia i hora al Servei de Català, al carrer de la Font, 39, o trucant al telèfon 93 892 03 58, de 10 a 2 del migdia. Un cop conegut el resultat de la prova, a partir del dia 22 ja podran formalitzar la matrícula. <br />Quant als cursos per a no catalanoparlants, el repte és, segons Capdevila, que acabin els 3 mòduls bàsics perquè hi ha un alt índex d’abandonament.

Pel que fa als antics alumnes, es podran inscriure directament al curs que els pertoqui a partir del 17 de setembre.<br />Els cursos de català per adults començaran els dies 1 i 2 d’octubre i acabaran a final de gener.

En funció de la demanda dels dos darrers cursos, enguany les expectatives són altes. Tot i això, Capdevila garanteix agilitat per respondre a la demanda que es generi.

A Vilafranca, el Consorci per a la Normalització Lingüística es troba al carrer de la Font 39 i té el mateix número de telèfon de l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: