Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ASAJA valora positivament l’increment dels cellers artesanals al Penedès

A través d’un comunicat, l’Associació Agrària Joves Agricultors, ASAJA, es mostra satisfeta que els cellers petits guanyin terreny al Penedès,  ja que són qui realment valoren la qualitat i l’increment de producció ecològica. Aquests paguen l’esforç dels viticultors per millorar les collites sense necessitat de fitosanitaris.

El responsable del sector de la vinya d’ASAJA, Josep Guilamany, creu que el Penedès pot sortir de la crisis de preus que pateix des de fa anys el Penedès, una de les denominacions del cava més importants de l’Estat,  perquè està apostant per la producció ecològica i de qualitat que és el que compren els cellers petits, augmentant així unes perspectives que fins ara eren de preocupació. La denominació del cava també la tenen el País Valencià, Rioja, Extremadura i Madrid; i arrel del boicot del cava que es va patir va ser quan es varen despertar aquestes altres comunitats que també poden fer cava, això també porta a fer baixar els preus, quan ja no són bons. <br />És per aquest motiu que des d’ASAJA valoren positivament aquestes produccions de qualitat i aquests petits cellers que valoren el producte. Això, diuen en el seu comunicat, ha fet que el Penedès hi hagi joves que han apostat per l’agricultura ecològica i crear cellers artesanals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: