Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola treballarà perquè els seus alumnes que estudien secundària a Vilafranca tinguin els llibres gratuïts

Per acord unànime de la darrera sessió de ple, l’ajuntament d’Olèrdola ha assumit el compromís d’aconseguir que els alumnes del municipi que estudien secundària a Vilafranca puguin tenir gratuïts els llibres de text, a través de la seva reutilització.

Per a fer-ho, es sol·licita temps per consensuar la proposta amb la resta d’ajuntaments de la comarca i es planteja l’aplicació de la mesura a partir del curs 2009-10.<br />L’origen de la iniciativa parteix de la iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca sobre la gratuïtat de llibres de text, que ja es preveu aplicar a partir del proper curs a primària. Per evitar discriminacions entre alumnes que vagin al mateix centre, la moció sol·licita a l’ajuntament de Vilafranca que estudiï la possibilitat d’incentivar progressivament el projecte de reutilització de llibres de text per als alumnes de secundària, conjuntament amb la resta d’ajuntaments. De la mesura se’n podrien veure beneficiats 120 alumnes d’Olèrdola, que són els que ara estudien a Vilafranca secundària, amb un càlcul de despesa per alumne de 150 euros.

<br />D’altra banda, la qüestió de l’escola de Sant Pere Molanta va tornar a aparèixer amb força en aquest ple. ERC entén que l’equip de govern “havia pres el pèl” a la resta de grups durant 10 mesos i els havia fet “anar com a titelles”. Des de CiU reiteren que l’anomenat informe Brufau “era vàlid” i van demanar poder comprovar les signatures que es van recollir a favor del projecte presentat per Educació.

Un altre acord pres, per unanimitat del ple, va ser l’aprovació d’una moratòria per un termini d’un any que impedirà durant aquest temps concedir llicències per dipositar terres provinents de l’obra publica, a Olèrdola. L’objectiu és instar a la redacció dels canvis legislatius adients que regulin aquests moviments de terres.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: