Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès és una de les 7 comarques amb presència del mosquit tigre

El mosquit tigre asiàtic ha entrat a la nostra comarca per Gelida, segons el darrer informe de seguiment anual de la població d’aquest insecte elaborat per  la Direcció General del Medi Natural. De moment, aquest és l’únic municipi penedesenc on se n’ha detectat la presència.

De tota manera, la responsable de Parcs i Jardins de Vilafranca, Carme Lacambra, explica que la seva expansió per tota la comarca és imparable.
Segons la Direcció General del Medi Natural “cada any augmenta la presència del mosquit tigre a Catalunya i la previsió per a aquesta temporada és que continuï la seva expansió pels municipis de la regió metropolitana, Tarragonès, Garraf i Maresme”.<br />La progressió del mosquit tigre és més accentuada als municipis on encara no s’ha detectat que no en aquells on ja té presència, perquè no es prenen mesures de prevenció i per això és més senzill que s’expandeixi en aquestes zones.

<br />Aquest és el tercer informe que es fa per conèixer la distribució territorial de l’espècie, avaluar la seva evolució i la capacitat d’expansió. L’estudi, elaborat el 2007, ha constatat que el mosquit tigre es troba en 55 municipis de set comarques: l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Maresme, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. La primera colònia de mosquit tigre asiàtic de la península Ibèrica es va detectar a Sant Cugat del Vallès, l’any 2004.

Lacambra recalca que les seves picades són molestes, però no són nocives.

El mosquit tigre pica bàsicament de dia i la seva picada traspassa mitjons i roba fina, però no traspassa uns texans.<br />El període d’activitat del mosquit tigre asiàtic a Catalunya comprèn des del mes de maig fins al mes de novembre. Els dos factors que condicionen el cicle del mosquit tigre asiàtic són el clima i la longitud del dia. La pluja no és imprescindible per al seu desenvolupament, però l’indueix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: