Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’activista xinès i defensor dels drets humans Yu Zhang serà a Vilafranca el dia 11 de juliol, en el marc de la campanya “Saps a que es juga a la xina?”

Des del divendres 11 de juliol fins al dimarts 15 l’activista i defensor de drets humans Yu Zhang visitarà Catalunya i donarà el seu testimoniatge.

Actualment representa al periodista Shi Tao apadrinat pel grup Alt Penedès d’Amnistia Internacional. El divendres 11 de juliol, a partir de les 8 del vespre a la biblioteca Torras i Bages, es farà a Vilafranca la xerrada de testimoniatge de Yu Zhang.

Yu Zhang treballa des de fa anys per la llibertat d’expressió a la Xina, informant i denunciant els casos concrets de persones que són detingudes i empresonades pel simple fet d’exercir aquest dret. Científic, periodista i defensor de drets humans a través de vàries associacions, Yu Zhang representa, entre altres persones, a Shi Tao, declarat pres de consciència per Amnistia Internacional (APADRINAT PEL GRUP ALT PENEDÈS), que va ser condemnat a 10 anys de presó per haver enviat un correu electrònic a través del seu compte de Yahoo!.

Amnistia Internacional ha demanat a les autoritats xineses que posin fi d’immediat a les mesures repressives contra els defensors i defensores dels drets humans a Pequín i altres parts de la Xina, i també contra les persones que protesten al Tibet i les regions circumdants. A Pequín i als voltants, les autoritats xineses han silenciat i empresonat activistes de drets humans pacífics, en la “neteja” prèvia als Jocs Olímpics.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: