Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal d’ERC a Sant Sadurní considera que l’alcalde Joan Amat no compleix amb els compromisos adquirits i la paraula donada

Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya han fet arribar un comunicat a la nostra redacció en que volen expressar les seves impressions respecte les dues mocions que van presentar en el ple del mes de juny. Un comunicat en que critiquen l’actitud i la manca de credibilitat que des del seu punt de vista té l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat.

Respecte la moció en que es demanava l’inici de les obres a La Llar per tal d’adaptar l’edifici a la normativa per tal de municipalitzar l’escola, es va aprovar per unanimitat. Malgrat aquest clar resultat, a ERC li queden molts dubtes de com es gestionarà aquest resultat a partir d’ara, més quan, fins el moment la divergència de criteri entre CIU i AMI ha sigut la norma, endarrerint-se les preses de decisions durant un any, activant-se només amb la moció d’ERC.<br />La confusió que ha creat el regidor d’ensenyament Isidor Rando, traient-se de la màniga dos informes que posaven en qüestió tot el procés, així com les seves informacions al Consell Escolar Municipal que l’escola de música municipal estava en "stand by", contrasta també amb les accions de Joan Amat que ha utilitzat els càrrecs d’alcalde i tresorer de l’escola la Llar amb una doble vessant de confusió, que caldria aclarir i que ha deixat evident una manca d’informació als grups municipals i ens fa dubtar de la seva legalitat.
Respecte la moció que defensava que continuï la tramitació de la Biblioteca i un arxiu municipal a la plaça nova, tal com defensen els informes de la Diputació de Barcelona, i el projecte subvencionat pel Pla d’Obres i Serveis de Catalunya, ERC vol remarcar que només es va aprovar amb el vot de qualitat de l’alcalde. El més greu però, seria que ERC considera que l’alcalde ha trencat la seva paraula donada en el ple, que acceptaria la plaça nova sempre que un informe de la Diputació assegurés que hi cap. L’informe ja existeix i l’alcalde renuncia a la seva paraula donada, una vegada més, afirma el comunicat d’ERC. <br />Continua dient que es constata que Joan Amat no té cap credibilitat a l’hora de posicionar-se públicament o signar cap document. En aquestes circumstàncies, manifesta ERC, arribar a algun acord -puntual o global- amb l’equip de govern o amb Joan Amat personalment, no és cap garantia de res.<br />Acaben lamentant que el màxim càrrec representatiu de Sant Sadurní hagi degradat fins aquests extrems el grau d’institucionalitat, el bon fer i la honorabilitat que ha de correspondre a qualsevol càrrec públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: