Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Caixa Penedès firma un conveni de col·laboració amb la Generalitat per promoure el sector agrari català

L’entitat d’estalvi penedesenca ha signat un acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per promoure la incorporació de joves a les explotacions agràries catalanes i ajudar a aquells que vulguin modernitzar-les.

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena; el president de l’Institut Català del Crèdit, Josep Maria Ayala, i el director general adjunt de Caixa Penedès, Manuel Troyano, han estat els encarregats de rubricar l’acord, juntament amb els representants d’altres entitats financeres.<br />A través d’aquest conveni, Caixa Penedès oferirà una línia de préstecs amb interès bonificat per als joves agricultors que s’iniciïn en l’activitat i per aquells que vulguin modernitzar les seves explotacions agràries. L’acord s’emmarca dintre del Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període 2007-2013 i de la convocatòria d’ajuts per a inversions productives del Contracte Global d’Explotació per mitjà de la qual es preveu la possibilitat de vincular l’ajut a la concessió d’un préstec en condicions preferents. <br />En el cas dels ajuts a la primera instal·lació de joves agricultors, l’import màxim del préstec podrà ser del 100% de les despeses amb tres modalitats de termini, 6, 10 i 20 anys. Pel que fa als ajuts de modernització de les explotacions agràries, l’import màxim del préstec no podrà superar el 90% de la inversió amb les mateixes modalitats de termini.

Aquests préstecs van dirigits a contribuir al manteniment de l’activitat agrària aportant liquiditat als joves agricultors que vulguin iniciar-se en l’activitat i a aquells que necessitin fer millores en les seves explotacions.

Amb l’objectiu d’assegurar una correcta gestió entre les parts, l’Institut Català del Crèdit i el Departament d’Agricultura nomenaran una comissió de seguiment que vetlli per garantir agilitat en les actuacions i asseguri el bon compliment dels pactes del conveni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: