Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos crea un ball parlat, inspirat en el d’en Serrallonga, per tal de divulgar la seva historia.

 En el marc de la Festa Major de Santa Margarida i els Monjos es presentarà el quadre històric d’en Serrallonga de l’Escarabina, un ball parlat inspirat en el tradicional ball d’en Serrallonga que descriu la historia del municipi a traves dels seus personatges més populars. Serà el dia 16 de juliol, a partir de les 10 de la nit.

Gràcies al neguit d’un grup de veïns de Santa Margarida i els Monjos, s’ha tirat endavant aquesta iniciativa amb un text en vers escrit per el sociòleg Josep Arasa prenent com a punt de partida el ball d’en Serrallonga.

Els personatges son diferents dels originals d’en Serrallonga, i adaptats en aquest cas a personatges reals dels Monjos. En Pelegrí i la Teresa son els protagonistes.

Així, tenim que en Joan Sala es transforma en el Pelegrí, un captaire local que va viure al poble a mitjans del segle passat, els bandolers deixen de ser “en Xafarroques, o en Perot Rocaguinarda, i esdevenen el Piques (d’enterramorts i borratxo dels anys 60), en Raimon de Penyafort  (sant, confessor de reis i papes), en Gibertó (el darrer del poble que portà barretina), o en Joan Costa (el primer estranger –occità- documentat al poble el segle XVI).<br />Paral·lelament, el mateix Josep Arasa a escrit un llibre amb les biografies dels personatges titulat “Histories dels Bandolers de Santa Margarida i els Monjos” –amb il·lustracions de Josep Alsina- en el que hi consten els texts de la representació i la descripció acurada de tots aquells indrets i personatges dels que parlen els Bandolers. El treball ha estat editat per l’Obra Social de la Caixa del Penedès i serà presentat el dimarts 8 de juliol a 2/4 de 9 del vespre a la Biblioteca  dels Monjos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: