Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona rep 290.000 euros de l’Avantprojecte de llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics

El Govern ha aprovat l’Avantprojecte de llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics amb l’objectiu d’ordenar les urbanitzacions de Catalunya, construïdes entre 1956 i 1981, i dotar-les de serveis bàsics i infraestructures per tal de millorar la qualitat de vida dels seus residents.

L’Avantprojecte serà tramès al Parlament per a la seva tramitació i aprovació definitiva, però prèviament el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat una prova pilot a 10 urbanitzacions amb dèficits d’equipaments i serveis, entre les quals hi ha les de Mediona, a l’Alt Penedès.<br />L’objectiu de la prova pilot és verificar el funcionament d’aquest sistema, conèixer amb més detall quines seran les necessitats i demandes dels ajuntaments i poder calcular quina haurà de ser la dotació econòmica del Fons que preveu la Llei. Aquest pla pilot està dotat amb un import total de 2,9 milions d’euros, 290.000 euros per a cada municipi participant.
<br />Per tal de posar en marxa la prova, l’Incasòl ha signat convenis de col·laboració amb 10 ajuntaments, entre els quals hi ha Mediona.<br />L’ ajut atorgat servirà perquè els ajuntaments estableixin un servei tècnic de suport, desenvolupin processos de participació ciutadana amb els veïns de les urbanitzacions, elaborin els corresponents Programes d’Adequació i executin petites obres complementàries.<br />Es calcula que a Catalunya hi ha unes 2.300 urbanitzacions, on viuen gairebé 625.000 persones, amb 333.000 parcel·les, de les quals només s’ha desenvolupat la meitat de l’edificació que permetrien.

Un 61% d’aquestes àrees residencials tenen dèficits pel que fa a la pavimentació; un 55% respecte a l’abastiment d’aigua; el 60%, a infraestructures de sanejament i el 62%, a enllumenat públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: