Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Municipal de Música homenatja Maria Dolors Calvet

Aquest dissabte, l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca celebra el seu concert de fi de curs. Aquest, però, serà un concert molt especial perquè durant tot el curs s’ha celebrat el centenari del naixement de la pedagoga vilafranquina Maria Dolors Calvet que dóna nom a l’escola.

<br />El concert del centenari, que començarà a la 1 del migdia, oferirà una petita mostra de les diferents facetes de Calvet: la composició, la pedagogia, la poètica i només faltarà la concertística, perquè encara no s’ha pogut recuperar cap dels enregistraments que va fer amb l’Orquestra  de Barcelona.<br />Antics alumnes de Maria Dolors Calvet que havien assistit a la Cultura de la Dona als anys 30 i a la seva acadèmia, a la plaça de la Verdura, assistiran al concert.<br />D’això se n’ha preocupat Maria Rosa Juncosa, membre de la comissió organitzadora i antiga alumne de Calvet. En una entrevista al magazín La Plaça, Juncosa ha recordat la seva mestra.

En el decurs del concert es faran uns breus apunts biogràfics i es podran escoltar audicions de les seves obres de piano a càrrec de Montse Ríos, Berenguer Montserrat i Jaume Sonet, així com lectures de les seves poesies.

L’alumnat de cant coral de l’escola, acompanyats al piano per Carles Sanz, també interpretarà algunes de les cançons de Calvet com el “Sol, fa, mi, re, do” o “La Pepa és una nina”. La seva professora, Roser Ríos, explica que estan molt emocionats.

Familiars de Maria Dolors Calvet, entre els quals una de les filles que està afincada al Penedès des de fa uns anys, assistiran al concert.<br />Prèviament, a les 12 del migdia, tindrà lloc la tradicional actuació de final de curs dels alumnes de l’escola, amb el combo d’iniciació, el combosax, la banda i la interpretació de quatre cançons a càrrec dels alumnes de cant coral.

El concert se celebra a Cal Bolet.

&nbsp;

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: