Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Girona fa balanç del primer any de l’actual mandat destacant la feina feta en ensenyament i promoció d’habitatge protegit.

El 27 de maig es va complir el primer any de l’actual mandat municipal, i l’equip de govern de Santa Margarida i els Monjos ha volgut fer aquesta setmana balanç de la feina feta. L’alcalde, Jordi Girona, va aprofitar per apuntar també alguns dels projectes de futur de cara als propers anys.

En l’àmbit de l’educació, va parlar de la nova escola dels Monjos ‘Arrels’, que va obrir les seves portes oficialment el passat setembre. I va apuntar que a la Ràpita s’espera que la nova escola pugui estar en funcionament el mes de setembre d’aquest any. El centre, que substituirà les actuals escoles velles, està ubicat al carrer Montanyans, al costat de la zona dels Tres Pins, i compta amb un pressupost de construcció d’1.800.000 euros.
Pel que fa a la construcció d’habitatges, l’Ajuntament dels Monjos va obrir al mes de maig el període per sol·licitar l’accés a la nova promoció de pisos amb protecció oficial a la zona de l’Avinguda de Cal Rubió. A més, una nova promoció a Cal Salines es començarà a tirar endavant l’any que ve. D’altra banda, s’està construint una promoció de pisos a la Plaça de la Pau destinats a persones de la tercera edat dotats amb serveis especials comuns, vigilància i assistents socials. També comptarà amb un centre de dia a la planta baixa de l’edifici.

Girona va destacar també el projecte de reforma i restauració del conjunt arquitectònic del Castell de Penyafort i el seu entorn, com per exemple la construcció del futur Centre d’Informació turística i del Parc del Foix que aviat s’inaugurarà i la posada en marxa de l’Estació Territorial de Recerca Penedès amb objectiu de crear un Centre de Documentació i d’Interpretació de l’Aviació i la Guerra Civil.<br />Pel que fa als esports, ja s’han iniciat les obres de reforma del Camp de futbol Municipal. Passarà a tenir les mides reglamentaries i gespa artificial. D’altra banda la voluntat de l’Ajuntament és substituir la actual piscina per un complex aquàtic municipal, però el projecte es troba en fase d’estudis econòmics. <br />L’Alcalde va explicar la recuperació “del pulmó dels Monjos” el Parc d’Horta, com a espai públic d’esbarjo i passeig que seguis el curs del riu des de l’autopista fins l’Avinguda Catalunya i que comptarà també amb parcel·les de 150m2 amb aigua i la imminent construcció d’una rotonda al començament del tram urbà dels Monjos, en el mateix lloc on ara hi ha la rotonda provisional.<br />Com a altres projectes de futur, Girona va destacar la remodelació de l’entrada del poble amb una segona fase de pavimentació del parking i la creació de sanitaris i d’un punt d’informació turística i d’altra banda, el carril bici i per vianants que es pensa realitzar mitjançant la connexió dels Monjos amb la Ràpita.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: